Terug

Volg Hart van Nederland

Belgische OM eist 27 jaar cel tegen Limburger voor doodschieten agent in Spa

Belgische OM eist 27 jaar cel tegen Limburger voor doodschieten agent in Spa

112

10 okt 2022, 14:06

Het Belgische Openbaar Ministerie heeft maandag voor het Hof van Assisen in het Belgische Tongeren 27 jaar opsluiting geëist tegen Yvo T. uit Schinnen. Een volksjury had de 40-jarige Limburger vrijdag al veroordeeld voor doodslag op een agent in Spa in 2018, en poging tot doodslag op diens collega.

Dat laatste omdat hij na het doodschieten van de 37-jarige Amaury Delrez op 26 augustus 2018 ook vier keer had geschoten op agent Ghislain Schils (58). Die werd echter niet getroffen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.