Terug

Volg Hart van Nederland

Bankpasfraudeurs op heterdaad betrapt na mislukte oplichtingstruc

112

6 jan 2023, 14:32

Twee oplichters zijn donderdag op heterdaad betrapt toen zij bankpasfraude probeerden te plegen. Bewoners uit Oudewater hadden de truc echter meteen door en ze schakelden de politie in. De betrapte fraudeurs konden daarna direct worden aangehouden.

De bewoners werden in de middag gebeld door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. Die zogenaamde 'bankmedewerker' vertelde dat er fraude was gepleegd met hun bankrekening en er geld was afgeschreven. Een collega zou langskomen om hun bankpassen op te halen en grotere problemen te voorkomen. De vermeende slachtoffers vertrouwden het verhaal niet en waarschuwden de politie.

Goede samenwerking

Terwijl de bewoners de 'bankmedewerker' aan de lijn houden en later ook een handlanger van de 'bankmedewerker' aan de deur verschijnt, snellen agenten zich naar de woning. Door snel handelen en een goede samenwerking, kon de zogenaamde bankmedewerker op heterdaad worden betrapt en gearresteerd.

Het gaat om een 24-jarige inwoner uit de gemeente Leusdal. Later hebben agenten ook een 22-jarige uit Roermond aangehouden, die vermoedelijk zat te wachten op zijn medefraudeur.

Fraude

De politie sluit niet uit dat andere inwoners uit Oudewater slachtoffer zijn geworden van de bankhelpdeskfraude. Bankpasfraude komt regelmatig voor. De politie geeft het advies om alert te blijven voor dit soort oplichtingspraktijken en elkaar te waarschuwen.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.