Terug

Volg Hart van Nederland

Badgasten massaal op de bon geslingerd in Apeldoorn: 16.000 euro aan boetes

Badgasten massaal op de bon geslingerd in Apeldoorn: 16.000 euro aan boetes

112

20 juli 2022, 20:27

Handhavers van de gemeente Apeldoorn hebben woensdag 147 bekeuringen uitgedeeld voor foutparkeren. De meeste foutparkeerders kwamen naar de stad om verkoeling te zoeken.

Veel automobilisten hadden hun auto in een wijk geparkeerd waar je een vergunning moet hebben. Deze zone geldt tussen 10:00 en 15:00 uur. Het boetebedrag is 100 euro en er komt nog 9 euro administratiekosten bovenop. In totaal komt dat neer op zo'n 16.000 euro aan boetes.

Genoeg plek

Als ze ervoor hadden gekozen om te parkeren op het parkeerterrein van het Boschbad en de Apenheul, waren ze met een dagkaart van 8,80 euro een stuk goedkoper uit geweest. Volgens de gemeente was daar nog meer dan genoeg plek. Wegens de overlast voor bewoners wordt er veel op de vergunning gecontroleerd in de woonwijk.

Een woordvoerder van de gemeente heeft tegen De Stentor gezegd dat er rondom de wijk al extra borden en hekken waren geplaatst. Ook is er twee omgeroepen dat er voertuigen fout geparkeerd stonden.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.