Terug

Volg Hart van Nederland

Gloednieuwe auto's uitgebrand bij showroom in Eindhoven, politie vermoedt brandstichting

112

24 dec 2022, 11:19

Een brand bij een autoshowroom in Eindhoven heeft vrijdagnacht veel schade veroorzaakt. Zeker negen gloednieuwe auto's zijn beschadigd, waarvan meerdere volledig zijn uitgebrand. De politie zegt tegen Hart van Nederland dat ze uitgaat van brandstichting. Een correspondent ter plaatse spreekt zelfs van een aanslag.

De brand brak even na 3:00 uur uit. Volgens de correspondent ter plaatse zijn op beveiligingscamera's drie personen te zien die de auto's eerst overgoten met brandstof. Eén van de criminelen zou alles hebben gefilmd met zijn mobieltje.

Lucifers

Door snel ingrijpen van de brandweer kon meer schade worden voorkomen. De politie gaat uit van drie daders, zegt een woordvoerder. Ze houdt er rekening mee dat de brand is aangestoken. Er werden lucifers gevonden rondom de auto's.

Het motief voor de aanslag is onbekend. De politie onderzoekt de zaak en bekijkt zaterdag camerabeelden. Ook zal de eigenaar van de garage uitgebreid worden gehoord door de recherche. Het is niet duidelijk of het bedrijf eerder doelwit is geweest. De eigenaar van de showroom wil desgevraagd niet reageren op vragen van Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.