Terug

Volg Hart van Nederland

Personenwagen geramd door trein, maar bestuurder rijdt door

112

17 jan 2023, 09:59

De politie is op zoek naar een auto die in de nacht van maandag op dinsdag is aangereden door een trein in het Noord-Hollandse Oosthuizen.

Een machinist die onderweg was van Purmerend richting Hoorn zag rond 23.15 uur vlak voor zijn ogen een automobilist oversteken op de beveiligde spoorwegovergang van de N247. Die actie bleek niet goed ingeschat, want de trein ramde de auto. De machinist trok meteen aan de noodrem, waardoor de trein snel tot stilstand kwam.

Brokstukken

De opgetrommelde hulpdiensten vonden op de overgang verschillende onderdelen van de personenauto. Maar een zoektocht naar het voertuig zelf leverde niets op. Het lijkt er sterk op dat de chauffeur is doorgereden na het ongeval.

De politie is op zoek naar mensen die de gehavende auto hebben zien rijden of het ongeluk hebben waargenomen. Doorrijden na een verkeersongeval is strafbaar als er iemand gewond is geraakt of als er schade is aan een of meerdere voertuigen.

Beeld: GLOCALmedia

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.