Terug

Volg Hart van Nederland

Automobilist die op A32 tegen gedumpt afval knalde doet aangifte

Automobilist die op A32 tegen gedumpt afval knalde doet aangifte

112

29 juli 2022, 17:30

De automobilist die woensdagochtend op een oprit naar de A32 bij Meppel-Noord tegen afval was gereden dat daar was gedumpt, heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt wie het afval heeft gedumpt en wie daarbij heeft geholpen.

Het ongeluk op de A32 gebeurde woensdag rond 06.45 uur. Volgens de politie was de impact van de aanrijding groot. De auto raakte total loss toen deze op een stapel hooibalen met balken reed.

Ook op de A7 ter hoogte van Midwolde (Groningen) bij de afslag Leek en even verderop bij de afslag Frieschepalen gebeurden in de nacht van woensdag op donderdag ongelukken door afvaldumpingen. De schade aan de voertuigen is ook daar aanzienlijk, aldus de politie. Bij deze ongevallen vielen geen gewonden.

Vrachtwagenbestuurders geholpen?

De politie heeft aanwijzingen dat vrachtwagenbestuurders hebben geholpen bij het dumpen van het afval op de A7. Ze zouden dat hebben gedaan door tijdelijk langzaam te rijden en zo de snelweg te blokkeren voor achteropkomend verkeer.

Verder onderzoekt de politie het afval op sporen om te kunnen achterhalen waar het vandaan komt. Ook zijn er kentekens genoteerd en is er met meerdere getuigen gesproken.

"Het dumpen van afval op snelwegen kan zeer gevaarlijke situaties opleveren. Personen die afval dumpen nemen bewust het risico dat weggebruikers mogelijk levensgevaarlijk gewond raken. Dat heeft verregaande consequenties", aldus de politie.

Woensdag en donderdag dumpten actievoerende boeren uit protest afval op meerdere snelwegen. De afgelopen tijd zijn er regelmatig boerenprotesten op en bij snelwegen, waarmee wordt geprotesteerd tegen de stikstofplannen van het kabinet.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

ANP

Foto ter illustratie via ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.