Terug

Volg Hart van Nederland

Politie Hoofddorp heeft handen vol aan autokraker: rijdt in op agenten en slaat op de vlucht

Politie Hoofddorp heeft handen vol aan autokraker: rijdt in op agenten en slaat op de vlucht

112

13 jan 2023, 16:15

Wildwesttaferelen woensdagavond in Hoofddorp. De politie had daar haar handen vol aan een autokraker. De verdachte sloeg meermaals op de vlucht toen de politie hem staande wilde houden. Ook reed hij in op agenten, waarvan een gewond raakte. Hoewel de politie waarschuwingsschoten loste, wist de man toch te ontvluchten.

Na een surveillance kwam de politie een grijze auto met blauwe deuren op het spoor. Het voertuig werd mogelijk in verband gebracht met meerdere autokraken in Hoofddorp. De politie zette vervolgens de achtervolging in. Na korte tijd wilden agenten de bestuurder staande houden voor een controle.

Agent gewond

De man was niet van plan om mee te werken en reed met hoge snelheid weg. Hierbij werd een agent meegesleurd en liep een andere agent letsel op. De politie loste vervolgens twee waarschuwingsschoten op het voertuig om deze te dwingen te stoppen. De auto stopte alleen niet. De autokraker reed in plaats daarvan zelfs met hoge snelheid in op een dienstvoertuig en sloeg op de vlucht.

Het voertuig is later aan de Landleeuw verlaten aangetroffen. Het onderzoek met meerdere eenheden heeft niets opgeleverd. De agenten maken het naar omstandigheden goed, maar zijn aangeslagen door de gebeurtenissen.

Getuigen gezocht

De politie is nog steeds op zoek naar de verdachte en roept mensen die tussen 19.55 en 20.25 uur getuigen waren van het incident op om zich te melden. De verdachte reed in een grijs voertuig met blauwe deuren. Het gaat om een man met een lichte huidskleur, van ongeveer 20 tot 35 jaar oud. Hij heeft krullend haar tot zijn schouders en verstopt achter zijn oren. Mocht u getuige zijn geweest van het incident, dan kunt u dit melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.