Terug

Volg Hart van Nederland

Auto rijdt in op terras Drachten en richt ravage aan: drie personen aangehouden

112

31 juli 2022, 11:29

Een auto heeft zondagochtend rond 06.00 uur stevig huisgehouden op een terras in het horecagebied in Drachten. Er was op dat moment niemand op het terras op de Noordkade aanwezig dus er zijn geen gewonden gevallen, maar de ravage aan het terras is enorm.

Plantenbakken, stoelen en tafels werden omver gereden en de auto ramde ook de gevel van een pizzarestaurant. Een half uur later kreeg de politie een melding van een zwaar beschadigde auto, die zo'n vijftien kilometer verderop op de Piterpôlle in Twijzel geparkeerd stond. Op de route tussen Drachten en Twijzel lag de weg bezaaid met onderdelen van de auto. 

Drie verdachten, twee 19-jarigen uit Leeuwarden en Zoetermeer en een 20-jarige man uit Burgum, zijn vervolgens in Twijzel aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval.

Artikel gaat verder onder de video:

'Auto reed doelbewust over terras'

Omstanders vertellen aan de Leeuwarder Courant dat de auto doelbewust op het terras inreed. Of dat ook echt het geval was, of dat de bestuurder wellicht onder invloed was en daardoor het terras opreed, moet onderzoek uitwijzen.

De uitbater van het terras vertelt tegen het AD dat het waarschijnlijk gaat om 'stoerdoenerij'. "Je moet er niet aan denken dit dat op een vol terras was gebeurd."

Beeld: CAMJO Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.