Terug

Volg Hart van Nederland

Arrestatieteam valt basisschool binnen om 'verwarde en gewapende man'

Arrestatieteam valt basisschool binnen om 'verwarde en gewapende man'

112

4 apr 2022, 19:53

Onbedoeld heeft een medewerker van een basisschool in Noordwijkerhout voor flink wat opschudding gezorgd. Maandagochtend ontvangen de hulpdiensten in de Zuid-Hollandse plaats een melding over een onbekende man bij de school die een verwarde indruk zou maken. Ook zou hij met een mes rondlopen.

De politie reageert meteen op de melding. De omgeving van basisschool De Prinsenhof aan de Langevelderweg wordt afgezet, meerdere politie-eenheden gaan ter plaatse, een politiehelikopter stijgt op en een arrestatieteam staat paraat om de school binnen te vallen.

Maar al snel wordt duidelijk dat het gaat om een groot misverstand. De persoon in kwestie is een medewerker van de school. Wel liep hij met een mes rond, maar met goede reden: er moest taart worden aangesneden.

Geen onveilige situatie

De schoolleiding laat weten dat er geen onveilige situaties zijn ontstaan door de melding. Bestuursvoorzitter Omar Ramadan van scholenkoepel Sophia Scholen, waar ook De Prinsenhof onder valt, vertelt aan Omroep West dat de leerlingen op dat moment niet aanwezig waren in het pand.

In een brief aan de ouders schrijft de schoolleiding dat de melding is gedaan is door een toevallige voorbijganger, die zag hoe een persoon met een mes de school betrad. De voorbijganger heeft vervolgens het alarmnummer gebeld.

Hoewel het allemaal goed is afgelopen, zit de schrik er wel goed in bij de leerlingen, ouders en leraren. Dinsdag gaan de lessen gewoon door, maar is er wel ruimte om na te praten over de gebeurtenis. De schoolleiding prijst verder het snelle werk van de politie.

Beeld: Flashlight Fotografie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.