Terug

Volg Hart van Nederland

Apeldoornse hockeyclub rouwt om door lawine omgekomen leden: 'Ons groen-witte hart kleurt vandaag zwart'

112

12 apr 2024, 06:22

Twee van de drie Nederlanders die donderdag zijn omgekomen door een lawine in Oostenrijk, waren lid van de Apeldoornse hockeyclub AMHC. Het gaat om de slachtoffers van 33 en 35 jaar oud, bevestigt de voorzitter van de hockeyclub aan De Stentor. Beide mannen kwamen uit Apeldoorn en speelden in hetzelfde team.

"Ons groen-witte hart kleurt vandaag zwart", schrijft AMHC op haar website. "Wij leven intens mee met de families en wensen familie, teamleden, vrienden en alle anderen die de mannen kenden heel veel sterkte toe met dit vreselijke verlies."

In het clubhuis komt een condoleanceboek te liggen. De club heeft alle trainingen van donderdag en vrijdag afgelast en komend weekend komen er geen AMHC-teams in wedstrijdverband in actie.

Bij het ongeluk kwam nog een derde 60-jarige Nederlander om het leven. Een vierde Nederlander van 32 raakte gewond en is naar het ziekenhuis in Zams gebracht.

Als iemand weet hoe dodelijk een lawine kan zijn, is het Dick Vonk. Hij kwam jaren geleden zelf onder een lawine terecht en overleefde het nipt. Bekijk zijn verhaal in de video bovenaan dit artikel.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.