Terug

Volg Hart van Nederland

OM verdenkt ANWB-medewerker die fietser doodreed van opzet

112

22 mei 2024, 14:58

De medeweker van de ANWB die vorige week betrokken was bij een fatale aanrijding in Eindhoven blijft een week langer in voorarrest. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van doodslag.

Het OM had om een verlenging van twee weken gevraagd, maar de rechter-commissaris wees dat verzoek af, laat de rechtbank Oost-Brabant weten. Het OM meent dat de eerste onderzoeksresultaten erop wijzen dat het slachtoffer bewust is aangereden.

Het ongeluk vond plaats op 16 mei op de Van Minderhoutstraat. Een 56-jarige fietser raakte hierbij zo ernstig gewond dat hij twee dagen later overleed. De politie hield de 58-jarige bestuurder van het Wegenwachtbusje na de aanrijding aan, omdat er mogelijk sprake was van opzet.

Volgens het OM is de aanrijding vastgelegd op beeld en zijn er meerdere ooggetuigen. Het onderzoek naar de aanleiding van het incident, is nog in volle gang.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.