Terug

Volg Hart van Nederland

Anneke (38) buiten levensgevaar na schietpartij Zwijndrecht: 'Dankbaar voor medeleven'

112

21 feb 2023, 13:14

De familie van Anneke (38) die op 21 januari zwaargewond raakte bij een schietpartij in Zwijndrecht heeft laten weten dat ze buiten levensgevaar is. De 66-jarige moeder van de vrouw overleed ter plaatse door de schietpartij, waarvan de ex-vriend van haar dochter wordt verdacht. De verdachte, Minh Nghia Vuong met de bijnaam Lucky, is nog altijd voortvluchtig.

Dinsdagavond zal het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht besteden aan deze zaak. De familie heeft meegewerkt aan het programma en roept mensen op die meer weten over de verblijfplaats van de verdachte om zich (anoniem) bij de politie te melden. "Iemand die dit gruwelijke misdrijf op zijn geweten heeft en hiertoe in staat is, zou door niemand mogen worden geholpen en mag niet ongestraft en vrij rondlopen", aldus de familie in een verklaring.

Deze opsporingsexpert legt uit hoe 'Lucky' zo lang voortvluchtig weet te blijven:

Opsporingexpert legt uit: hoe weet voortvluchtige Lucky uit de klauwen van de politie te blijven?
1:59
Opsporingexpert legt uit: hoe weet voortvluchtige Lucky uit de klauwen van de politie te blijven?

Dankbaar

De familie noemt de schietpartij een krankzinnige daad die hun levens een maand geleden verwoestte. "Onze onschuldige en weerloze moeder Michel werd op laffe wijze doodgeschoten door de ex-vriend van Anneke, haar dochter op wie ze zo gesteld was." De familie vraagt om privacy en zegt dat al hun zorg en aandacht uitgaat naar de gezondheid van de gewonde vrouw. Ook zegt de familie dankbaar te zijn voor "het medeleven dat velen met ons hebben getoond."

Het onderzoeksteam roept mensen op om informatie te delen met Team Criminele Inlichtingen via 088-6617734. "We hopen dat de dader zo snel mogelijk wordt gepakt en dat de families van de slachtoffers gerechtigheid krijgen", aldus de politie.

Hart van Nederland/ANP

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.