Terug

Volg Hart van Nederland

Amsterdam neemt weer maatregelen bij laatste WK-wedstrijd Marokko

112

16 dec 2022, 15:51

De gemeente Amsterdam heeft voor zaterdag bij de laatste wedstrijd van Marokko op het WK vier gebieden aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat heeft de burgemeester vrijdag besloten na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie.

Het gaat om het Mercatorplein, Plein ‘40-’45 inclusief een deel van de Burgemeester de Vlugtlaan, Tussen Meer en Insulindeweg/Molukkenstraat. In deze gebieden zal de politie preventief fouilleren op bijvoorbeeld het bezit van zwaar vuurwerk. Ook is het niet toegestaan om gezichtsbedekkende kleding te dragen. Het waterkanon uit Duitsland staat ook weer paraat.

Bij vorige wedstrijden van het Marokkaanse elftal was het in verschillende gebieden in de hoofdstad erg onrustig. Er braken rellen uit en de mobiele eenheid moest in actie komen.

Ruimte voor feest

De gemeente benadrukt dat zaterdag wel ruimte is voor spontane feesten in de stad en dat de prestaties van het Marokkaanse elftal gevierd mogen worden. Maar daar worden wel volgens de gemeente duidelijke grenzen aan gesteld. De politie werkt zaterdag weer samen met jongerenwerkers, straatcoaches en buurtouders.

Rotterdam, Den Haag en Amersfoort zeggen op dezelfde manier te werk gaan als in de afgelopen weken. Ook daar wordt samengewerkt met buurtouders en jongerenwerkers.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.