Terug

Volg Hart van Nederland

Amerikaanse toerist wordt 'uit het niets' van fiets gemept en bestolen

112

11 jan 2023, 10:19

De Amsterdamse politie is naarstig op zoek naar de man die een 32-jarige toerist heeft toegetakeld. Het voorval gebeurde vorig jaar oktober in het centrum van Amsterdam. De hulpdienst hoopt door de beelden te delen dat verdachte en/ of getuigen zich gaan melden.

De mishandeling lijkt totaal willekeurig. De Amerikaanse toerist fietst in de nacht van 5 op 6 oktober rond 01.00 uur over de Haarlemmerdijk als hij ziet dat er twee mannen stil blijven staan op het zebrapad. Hij schreeuwt nog dat ze uit moeten kijken en fiets langs ze. Op dat moment krijgt het slachtoffer, uit het niets, een klap en raakt bewusteloos.

Ernstig gewond

Hij gaat onderuit een raakt met zijn hoofd nét niet de stoeprand. Een vriend die achter hem fietst ziet dat hij hevig aan het bloeden is en vraagt omstanders om een ambulance te bellen. De toerist raakt ernstig gewond door de klap en de val van zijn fiets.

Wrang genoeg wordt het slachtoffer, terwijl hij op de grond ligt, ook nog bestolen van zijn portemonnee. Op de beelden is dat niet te zien. De man die hem naar de grond sloeg is dan al gevlucht, het gaat dus om een andere persoon.

Signalement

Op beelden is de verdachte goed te zien. De dader heeft een donkere huidskleur, droeg ten tijde van de mishandeling een gele jas en had donker, gekruld haar. De politie wil graag weten wie deze man is. Ken jij deze man of weet je waar hij nu is? Neem dan contact op met de politie via 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Beelden: Opsporing Verzocht

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.