Terug

Volg Hart van Nederland

Agenten zetten neppolitieauto met zwaailicht aan de kant op A10

112

18 jan 2023, 08:05

De politie heeft dinsdagavond op de A10 bij Amsterdam een neppe politieauto met een blauwe flitslamp van de weg gehaald. Achter het stuur zat een beginnend bestuurder die de auto van zijn vader had geleend en veel te veel had gedronken.

"Op de A10 zagen wij in onze spiegels een Audi die ons op hoge snelheid van achteren naderde, met blauwe flitslamp," schrijft de politie op Twitter. "Op zich geen gek gezicht. We hebben namelijk de nodige onopvallende politieauto's in de omgeving rijden."

Rijstijl veranderde

De auto viel bij de agenten op, omdat er alleen een flitser achter de voorruit zat. Daarnaast zette de bestuurder de flitslamp uit nadat hij de échte politieauto had gespot en veranderde hij zijn rijstijl.

Na het controleren van het kenteken, kwamen de agenten erachter dat de auto niet op naam van de politie of andere opsporingsinstanties stond. De auto werd daarop aan de kant van de weg gezet. Achter het stuur zat een beginnend bestuurder, die de auto van zijn vader had geleend. De blauwe flitslamp had hij zelf gekocht.

Te veel gedronken

De agenten namen een blaastest af, waaruit bleek dat de beginnend bestuurder ook nog eens 6,5 keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en is er een proces-verbaal opgemaakt. Zijn blauwe flitslamp heeft hij moeten inleveren. Ook hier hebben de agenten een proces-verbaal voor opgemaakt.

De man is minimaal vijf maanden zijn rijbewijs kwijt en moet een cursus volgen bij het CBR. Daarnaast krijgt hij de nodige boetes.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.