Terug

Volg Hart van Nederland

Agent in gezicht geslagen door man (18) in Zwijndrecht

Agent in gezicht geslagen door man (18) in Zwijndrecht

112

23 juli 2022, 11:50

Een politieagent is vrijdagavond mishandeld in Zwijndrecht. De agent was daar ter plaatse voor hulpverlening na een ongeval, toen hij door een 18-jarige man in het gezicht werd geslagen.

De politie ging rond 21:45 uur af op een melding van een ongeval. "Het ging om een ongeluk met een scooter", zegt een woordvoerder van de politie zaterdag tegen Hart van Nederland. "Toen we ter plaatse waren zagen we inderdaad een scooter op de grond liggen met schade. Verderop stond een jongen die gewond was. Die is door de ambulancemedewerkers behandeld."

Klap in het gezicht

Onder toeziend oog van een groep van zo'n dertig jongeren beginnen de agenten aan het onderzoek naar de toedracht van het ongeval. "Toen een agent het kenteken van de scooter wilde noteren, stond een van die jongens in de weg. Die weigerde aan de kant te gaan, ondanks meerdere verzoeken", vertelt de politiewoordvoerder.

De man komt daarna dreigend op de agent af lopen. "De agent heeft hem bij de schouder gepakt om aan de kant te zetten, waarna op de grond een worsteling is ontstaan. Hierbij heeft de agent een klap in het gezicht gekregen."

Aangehouden

Andere agenten hebben de man bij hun collega weggehaald. De 18-jarige man uit Schipluiden is aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en zal worden verhoord.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.