Terug

Volg Hart van Nederland

Advocaten stoppen met verdediging Ridouan Taghi

Advocaten stoppen met verdediging Ridouan Taghi

112

19 dec 2023, 08:06

Ridouan Taghi zit opnieuw zonder advocaat. De drie advocaten die hem bijstonden hebben zijn verdediging per direct neergelegd uit onvrede over de Amsterdamse rechtbank. Dat meldt het AD dinsdag.

Michael Ruperti, Arthur van der Biezen en Sjoerd van Berge Henegouwen namen in juni het stokje over van advocaat Inez Weski. Zij moest stoppen nadat ze was aangehouden op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie en het doorgeven van berichten. Het nieuwe advocatentrio stuitte direct op tegenstand van de rechtbank.

Advocaat Inez Weski zat zo'n anderhalve maand in hechtenis. Bekijk hier de reacties van de Shownieuws-tafel:

Taghi's advocaat Inez Weski gearresteerd
7:40
Taghi's advocaat Inez Weski gearresteerd

Tegenstand van de rechtbank

Zo vroegen zij de rechtbank om het Marengo-proces, waarin Taghi hoofdverdachte is, met negen maanden uit te stellen. De advocaten konden zich dan rustig inlezen in het 300 pagina's tellende dossier. Maar de rechtbank ging daar niet in mee, en verplaatste alleen de uitspraak in de zaak van oktober naar eind februari. "Hierdoor hebben wij van meet af aan achter de feiten aangelopen", stellen de advocaten tegen de krant.

Op 22 november stuitten de advocaten opnieuw op tegenstand als alle verzoeken verzoeken voor getuigenverhoren door de rechtbank worden afgewezen. Een van de getuigen die de advocaten graag hadden willen laten verhoren is ex-commando Sil A. Toen Taghi nog voortvluchtig was, zou bij een bijeenkomst van het OM zijn geweest, waar een plan werd bedacht om de topcrimineel te ontvoeren of te doden.

Volgens de rechtbank waren er 'geen aanwijzingen' voor dat plan en daarom werd het verzoek afgewezen. Uit frustratie besloten de advocaten de in hun ogen vooringenomen rechters te wraken. De wrakingskamer was het daar niet mee eens en besloot dat het proces gewoon verder kan.

'Doorgaan heeft geen enkel nut'

Geplaagd door alle tegenwerking van de rechtbank hebben de advocaten daarom nu besloten om met de verdediging te stoppen. "Doorgaan heeft geen enkel nut", zo stellen zij. "Wij kunnen niet naar eer en geweten onze cliënt bijstaan, omdat wij geen adequate verdediging kunnen voeren."

Het is niet duidelijk hoe de zaak tegen Taghi nu verdergaat. Donderdag staat opnieuw een zitting gepland in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.