Terug

Volg Hart van Nederland

Actievoerende boeren de weg op en werpen blokkades op bij distributiecentra

Actievoerende boeren de weg op en werpen blokkades op bij distributiecentra

112

4 juli 2022, 06:51

Op de A7 bij Drachten en de N34 bij Gieten zijn tractoren op de weg gesignaleerd, meldt Rijkswaterstaat. Volgens een woordvoerster is er geen sprake van blokkades en leidt de aanwezigheid van de trekkers nog niet tot files. "Dat komt omdat er op dit tijdstip nog weinig verkeer is op de weg", aldus de voorlichtster.

Lees hier het laatste nieuws over de boerenacties.

Op meerdere plekken in het hele land hebben boeren distributiecentra van supermarkten geblokkeerd. Bij het distributiecentra van Jumbo in Veghel staan enkele tientallen trekkers. Ook de N279 wordt geblokkeerd, meldt regionale krant BN DeStem. Het distributiecentrum van Jumbo in Beilen zou volgens een verslaggever zijn geblokkeerd door middel van betonnen balken.

Verder hebben boeren de distributiecentra van Boni in Nijkerk geblokkeerd, is het Aldi-distributiecentrum in Drachten vanwege tientallen trekkers onbereikbaar en staan er boeren op het terrein van Park 15 Logistics bij Nijmegen.

Onvrede

Boeren hadden eerder aangekondigd "heel Nederland plat te leggen" uit onvrede over de stikstofplannen van het kabinet. Ze hebben elkaar opgeroepen actie te voeren bij de luchthavens, distributiecentra en de Rotterdamse haven. Over de plannen is nog weinig bekend. Politie en Rijkswaterstaat hebben mensen opgeroepen goed voorbereid de weg op te gaan en de actuele situatie op de weg in de gaten te houden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.