Terug

Volg Hart van Nederland

Actiegroep laat banden van tientallen SUV's leeglopen: 'Vat het niet persoonlijk op'

112

25 okt 2022, 10:54

Minstens 28 SUV's in Enschede staan sinds de nacht van maandag op dinsdag met leeggelopen banden. De actiegroep Tyre Extinguishers heeft het vandalisme opgeëist. De nacht ervoor zouden ze hetzelfde hebben gedaan bij dertien auto's, aldus RTV Oost.

De actiegroep is tegen de 4x4-auto's in stedelijke gebieden, omdat ze te vervuilend zouden zijn. Eerder sloeg Tyre Extinguishers ook al toe in Den Haag, Amsterdam, Zwolle, Hengelo, Apeldoorn, Amersfoort en Utrecht.

'Je benzineslurper doodt'

De groep geeft in een pamflet onder de ruitenwissers van de SUV's uitleg over hun actie. "LET OP - Je benzineslurper doodt!", staat er met grote letters boven. "We hebben dit gedaan omdat het rijden in stedelijke gebieden in uw zeer grote voertuig enorme negatieve gevolgen heeft voor anderen."

De actiegroep geeft de bestuurder nog mee dat hij of zij het "niet persoonlijk moet opvatten". "Jij bent het niet, het is jouw auto", staat er.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.