Terug

Volg Hart van Nederland

A28 uren dicht door flinke bermbrand

A28 uren dicht door flinke bermbrand

112

20 juli 2022, 19:07

De A28 tussen 't Harde en Harderwijk is woensdagavond in beide richtingen afgesloten geweest vanwege een bermbrand. Inmiddels is de weg in de richting van Zwolle weer open.

De brand werd rond 16:30 uur ontdekt door langsrijdende automobilisten. Veel brandweereenheden kwamen ter plaatse. De rookontwikkeling was goed te zien in de omgeving. Over de grootte van de brand is nog niets bekend.

De vertraging op de A28 liep op tot meer dan een uur, schrijft Rijkswaterstraat op Twitter. De ANWB adviseerde weggebruikers om te rijden via Apeldoorn, via de A1 en de A50. De brandweer heeft de brand geblust. Rond 18:00 uur kon het verkeer in beide richtingen over de vluchtstrook rijden. De rijstroken naar Zwolle gingen kort daarna weer open. Richting Amersfoort is de weg rond 19:00 uur weer vrij.

Diverse meldingen

Rijkswaterstraat schrijft op Twitter dat het woensdag diverse meldingen van bermbranden heeft gekregen. Zo was er vanochtend bijvoorbeeld een brand op de N57 bij Burgh-Haamstede.

ANP / Hart van Nederland

Foto: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.