Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlands veetransport kantelt op Duitse snelweg: 700 varkens dood

Nederlands veetransport kantelt op Duitse snelweg: 700 varkens dood

112

14 juli 2022, 19:23

Een Nederlandse vrachtwagen vol met varkens is eerder deze week gekanteld op een snelweg in de deelstaat Beieren, in het zuiden van Duitsland. Van de 900 varkens die in de truck zaten zijn er ongeveer 700 omgekomen.

Het ongeluk met het Nederlandse veetransport gebeurde dinsdagmiddag rond 15.00 uur op de A3 tussen Würzburg en Neurenberg, ter hoogte van het dorpje Abtswind. Een vrachtwagen met bijna duizend varkens raakte daar een betonnen afzetting en kantelde vervolgens op de snelweg. Vermoedelijk was de chauffeur onwel geworden achter het stuur.

De meeste varkens overleefden de klap niet en stierven ter plekke in de gekantelde vrachtwagen. Zo'n 150 gewonde dieren werden door dierenartsen gecontroleerd, waarna slagers de beesten uit hun lijden verlosten. De ongeveer 200 varkens die het ongeluk wel overleefden werden door brandweer met bluswater gekoeld vanwege de hoge temperaturen.

Chauffeur en bijrijder gewond

De dieren werden uiteindelijk overgeladen in een andere truck. De snelweg was na het ongeluk een uur afgesloten. De 34-jarige vrachtwagenchauffeur en de 42-jarige bijrijder zijn gewond naar een ziekenhuis afgevoerd, aldus de Duitse politie. Het is onbekend hoe de twee slachtoffers er momenteel aan toe zijn.

Hart van Nederland/ANP

Foto ter illustratie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.