Terug

Volg Hart van Nederland

Zeven AZ-fans aangehouden, 26 fans melden zich na ongeregeldheden na Europese wedstrijd

112

23 mei 2023, 12:17

De politie heeft zeven AZ-fans aangehouden wegens ongeregeldheden tijdens het Conference Leagueduel tegen West Ham United. Donderdag zochten supporters van AZ tijdens de wedstrijd in het AFAS Stadion de confrontatie met supporters van de Londense club. AZ had de wedstrijd verloren.

De fans braken onder andere door een hek tussen de tribunes heen. De zeven supporters stonden op een lijst van 24 mensen die worden verdacht van de "ernstigste misdrijven", aldus de politie.

Tientallen supporters braken door het hek heen:

AZ kondigt maatregelen aan na rellen na duel met West Ham United
3:14
AZ kondigt maatregelen aan na rellen na duel met West Ham United

De politie waarschuwde eerder dat beelden van betrokkenen dinsdagavond getoond zullen worden in het tv-programma Opsporing Verzocht. "Mocht je zelf betrokken zijn bij deze ongeregeldheden en je wil voorkomen dat jouw foto op de nationale televisie wordt getoond, meld je dan zo spoedig mogelijk bij de politie", luidde de waarschuwende boodschap van de politie.

Melden bij politie

Naar aanleiding van deze oproep hebben zich 26 AZ-supporters bij de politie gemeld. Een groot deel van hen is bijvangst, zegt een politiewoordvoerder. De politie onderzoekt of en welke strafbare feiten de betreffende supporters hebben gepleegd.

Aanvankelijk was het de bedoeling 24 herkenbare foto's van verdachten te tonen in de tv-uitzending. Maar omdat verdachten zich zelf hebben gemeld, ligt dat aantal nu op "ruim tien", aldus een politiewoordvoerder.

Verdachten konden zich tot 16.00 uur dinsdagmiddag melden bij de politie. Toch worden dinsdagavond alsnog tien foto's getoond in Opsporing Verzocht. Volgens de politie zijn dat foto's van supporters die nog niet in beeld zijn bij de politie.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.