Terug

Volg Hart van Nederland

25 jaar cel en tbs geëist tegen Portugees die Laura (26) doodstak

25 jaar cel en tbs geëist tegen Portugees die Laura (26) doodstak

112

21 juni 2022, 13:03

Het Openbaar Ministerie (OM) eist 25 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor de dood van Laura Schreurs. Volgens justitie heeft Portugees Hugo Q. (40) haar op 8 december 2020 voor haar huis in stadsdeel Blerick in Venlo met messteken vermoord.

Hugo Q. heeft eerder een vrouw gedood: in Engeland in 2005. Toen sneed hij de hals van zijn zwangere vriendin (23) door omdat zij hun relatie wilde verbreken. Voor die moord kreeg hij levenslang. In 2014 werd de man overgeleverd aan zijn geboorteland Portugal, waar hij in 2019 vervroegd werd vrijgelaten.

Laura wees dader af

Was dat niet gebeurd, dan had Laura nu nog geleefd, stelde de officier van justitie. Hugo Q. en de 26-jarige Laura werkten als collega's bij een bakkersbedrijf. Toen zij niet op zijn avances inging, werd de man woedend. Enkele dagen voor de fatale steekpartij meldde de vrouw zich bij de politie omdat de Portugees haar al stalkte en bedreigde.

Op de dag van haar dood had Laura een afspraak gepland met de wijkagent. Toen ze ’s ochtends vroeg naar haar werk wilde gaan, stond Hugo Q. haar voor haar huis op te wachten. Er ontstond ruzie en de verdachte haalde een meegenomen broodmes tevoorschijn. Uiteindelijk stak hij het slachtoffer zeven keer in haar borst en hals.

'In een monster in mij'

Hugo Q. heeft bekend Laura te hebben gedood. Volgens deskundigen van het Pieter Baan Centrum lijdt hij aan een ernstige persoonlijkheidsstoornis met borderline en onsteekt hij in blinde woede als hij wordt afgewezen. Volgens zijn advocaat Erik Gorsselink is de man zwakbegaafd en zou hij soms los van de werkelijkheid gezogen zijn.

De verdachte verklaarde voor de rechtbank in Roermond dat hij zichzelf haat. "Hoe kan het zijn dat er in mij een monster huist?" De nabestaanden vroegen de rechtbank om niet in te gaan op een eventueel verzoek om de man zijn straf in Portugal te laten uitzitten. Dit omdat het land de tot levenslang veroordeelde man in 2019 vrijliet.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.