Terug

Volg Hart van Nederland

Bam werd doodgereden door 18-jarige bestuurder zonder rijbewijs, na twee jaar start rechtszaak

112

9 jan 2023, 13:39

"Een gitzwarte dag", zo omschrijven Suzanne en Michael, ouders van de overleden Bam uit Hoogezand, de dag dat hun zoon verongelukte. Op 24 februari 2021 werd de 4-jarige Bam geschept door een auto. Een 18-jarige jongen reed zonder rijbewijs en met zijn moeder als bijrijder door de Neptunus. Daar ging het vreselijk mis.

Het was een lenteachtige woensdagmiddag midden in de voorjaarsvakantie. Wanneer vader Michael thuiskomt van zijn werk, vliegt Bam hem nog vrolijk in de armen. "Zoals altijd gaf Bam een handkusje. Hij zwaaide nog een keer en ging weer buitenspelen", vertelt moeder Suzanne aan Hart van Nederland.

Tien minuten later is alles anders. Jay, de iets oudere broer van Bam, stormt overstuur naar binnen. Bam is aangereden. Suzanne en Michael snellen naar buiten. Daar ligt Bam, ernstig gewond in de handen van een onbekende vrouw. Later blijkt het de moeder van een 18-jarige jongen te zijn. Hij had geen rijbewijs, maar zat toch achter het stuur.

Moordwapen

Bijna twee jaar na het ongeval staat dinsdag de rechtszaak gepland. Suzanne: "Als we beelden terugkijken, dan kan er geconcludeerd worden dat het ongeval niet voorkomen had kunnen worden. Op het moment dat Bam oversteekt, is de auto er ook op exact hetzelfde moment. Daar kon hij waarschijnlijk niets aan doen. Maar het gedeelte daarvoor wel."

Niet alleen de toen 18-jarige bestuurder staat terecht, ook zijn moeder wordt vervolgd. "Zij heeft de sleutels aan haar kind gegeven, wat achteraf een moordwapen bleek te zijn. De jongen had geen rijbewijs. Het lijkt wel alsof dat helemaal niets uitmaakt. Bam krijgen wij niet meer terug, maar wij hopen dat mensen inzien dat rijden zonder rijbewijs écht niet kan."

Aanstaande dinsdag dient de zaak voor bij de kantonrechter.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.