Terug

Volg Hart van Nederland

Minister De Jonge: 'Mensen die bij Torentje demonstreerden hebben het niet begrepen'

Politiek

15 dec 2020, 11:30

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid was na de toespraak van premier Mark Rutte te gast bij Hart van Nederland. Hij kreeg de drie meest brandende vragen van onze kijkers voor zijn kiezen, waar hij uitgebreid antwoord op gaf. Ook liet de minister zich kritisch uit over demonstranten die joelend bij het Torentje stonden om de toespraak te verstoren.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog

"Die mensen hebben niet begrepen wat de ernst is van dit virus", reageerde De Jonge op het protest. "Zoveel mensen die zijn overleden, zoveel mensen die ziek zijn geworden." Hij heeft ook een dringend advies voor de demonstranten. "Ik zou zeggen: ga eens op bezoek in een ziekenhuis, ga eens in gesprek met mensen die iemand hebben verloren. Het is geen griepje, het is heel erg ernstig." Bekijk terug: Rutte spreekt vanuit het Torentje het volk toe over nieuwe, stevige coronamaatregelen

'Maak het niet de feestdagen van het virus'

Maar, benadrukte de minister, laten we die groep niet teveel aandacht geven. "De grote stille meerderheid steunt dit beleid en doet zijn uiterste best om zich aan de maatregelen te houden en wil gewoon zorgen dat onze feestdagen van straks niet de niet de feestdagen worden van het virus." En de kerstdagen mogen in ieder geval worden gevierd met drie mensen van boven de dertien jaar, dat aantal zal niet worden verminderd, belooft hij. De Jonge heeft er alle vertrouwen in dat kerst 2021 er heel anders uit zal zien en dat er dan weer écht ouderwets kerst kan worden gevierd. "We moeten dit virus er samen onder krijgen en dat gaat ons lukken ook!" (Tekst gaat verder onder tweet)

We treffen ingrijpende maatregelen, bedoeld om het virus hard te raken, de zorg toegankelijk te houden en kwetsbaren te beschermen. Lees hier de brief aan de @2eKamertweets met de stappen die het kabinet zet in de aanpak van de coronacrisis. ? https://t.co/vOCCWv2qgJ pic.twitter.com/7OJXezx6g1

— Hugo de Jonge (@hugodejonge) December 15, 2020 Hart van Nederland vroeg kijkers welke drie vragen we écht aan De Jonge moesten voorleggen. Op deze drie vragen over de lockdown ging de bewindsman dieper in:

  • Het kabinet zegt de lockdown in te stellen vanwege de oplopende besmettingen en omdat de druk op de zorg te groot wordt. Maar als je kijkt naar de grafieken valt dat mee. Waarom dan toch deze rigoureuze maatregel?

  • Denkt u dat mensen nog geloven dat een lockdown iets gaat helpen, nadat u ook de afgelopen maanden verschillende meningen had over wat effectief is? Zoals mondkapjes of een lockdown?

  • Waarom is deze strenge lockdown niet eerder ingesteld?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.