Terug

Volg Hart van Nederland

Minderjarigen opgepakt voor gooien illegaal vuurwerk door brievenbus woning Kapelle

Minderjarigen opgepakt voor gooien illegaal vuurwerk door brievenbus woning Kapelle

112

26 dec 2020, 22:34

De politie heeft zaterdag drie minderjarigen opgepakt die mogelijk zwaar vuurwerk door de brievenbus hebben gegooid bij een woning in het Zeeuwse Kapelle. Er werd afgelopen woensdag aangeklopt bij de woning aan de Coxstraat en toen de 78-jarige bewoonster naar de voordeur liep, ging met een enorme knal het vuurwerk af. “Veel rookontwikkeling”, vertelde de vrouw donderdag aan Hart van Nederland. “Mijn hele kamer zat vol met rook. Het was een gigantisch vuur.” De vrouw raakte niet gewond, maar haar woning liep veel schade op. De politie liet donderdag weten dat het mogelijk om een cobra zou gaan. “Zo’n cobra kun je vergelijken met een handgranaat, het is zwaar illegaal vuurwerk”, aldus politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage. “Als het ontploft kan dat ernstige lichamelijke schade veroorzaken.” Lees ook: Vrouw (78) krijgt zwaar illegaal vuurwerk door de bus: 'Als ik hier had gestaan, was ik er niet meer geweest'

Onduidelijk

Over het hoe en waarom van de actie is nog geen duidelijkheid. De drie minderjarigen zitten in beperking, dat wil zeggen dat de politie niet meer informatie kan verstrekken. https://twitter.com/Politie\_Zeeland/status/1342854536831102976 ANP/Redactie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.