Terug

Volg Hart van Nederland

Melancholische foto maakt Monica ´beste hondenfotograaf ter wereld´

Dieren

26 juli 2018, 06:25

Deze foto van Noa, een Duitse dog uit Amstelveen, heeft fotografe Monica van der Maden de titel 'beste hondenfotograaf ter wereld' opgeleverd. Monica deed mee aan de jaarlijkse fotowedstrijd van de Britse website The Kennel Club, waaraan fotografen van over de hele wereld meedoen. Ze stuurde foto's in om mee te dingen in acht van de tien categorieën, en won in de categorie senior dogs, oudere honden. Haar foto werd uiteindelijk ook gekozen als allerbeste van de hele wedstrijd. "Onverwachts, maar fantastisch" aldus Monica. Het was de allereerste keer dat ze meedeed en meteen ging ze er met  de hoofdprijs vandoor. Ook voor de eigenaar van de hond, Talitha uit Amstelveen, is de winst bijzonder. "Ik heb Monica benaderd om foto's van Noa te maken, omdat ze ziek is. Ik wilde haar zo mooi mogelijk vast laten leggen." Dat is overduidelijk gelukt! De melancholische foto, gemaakt in een bos in Hilversum, is nogal donker en heeft bijzondere lichtval. Hond Noa wordt van jongs af aan geplaagd door lichamelijke problemen, zoals een vergroeide rug en een vergroot hart. Talitha: "Ze is nu ruim 8 jaar oud, het is een wonder dat ze die leeftijd heeft behaald. In haar hoofd is ze nog een jonge hond, maar haar lijf werkt niet mee."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.