Terug

Volg Hart van Nederland

Meer dan 75 miljoen doppen ingezameld voor Diabetes Fonds: 'Blijf vooral doorgaan met de actie'

nieuws

12 juli 2019, 18:15

De landelijke doppenactie voor het Diabetes Fonds, die door vrijwilligers is opgezet, is door de magische grens van 50.000 euro gegaan. Landelijk zijn er nu 75.000.000 doppen ingezameld en gerecycled. ''Het is niet voor te stellen'', zegt initiatiefnemer Arjan Pinkert. Vrijdag werden de laatste 13.500.000 doppen ingeladen om te worden vervoerd naar het recyclebedrijf. De actie is vijf jaar geleden opgezet door Arjan. Zijn dochter, Anouk, heeft met diabetes type 1. Hij is trots dat zijn actie tot een landelijk fenomeen is uitgegroeid en roept iedereen op om vooral door te gaan met inzamelen.

Kunstalvleesklier

Ook het Diabetes Fonds is blij met de actie. ''Met het ingezamelde geld kunnen wij verder onderzoek gaan doen naar bijvoorbeeld het maken van een kunstalvleesklier. Zoiets zou een diabetespatiënt als Anouk echt een stukje vrijheid terug kunnen geven'', legt Eric Stellwag van het Diabetes Fonds uit. ''Ze hoeft dan niet continue meer na te denken over: 'moet ik meten?, moet ik prikken?, moet ik eten?' Dat wordt dan in de gaten gehouden door het apparaatje.'' Voor Arjan en dochter Anouk is het naast een mooie ook een emotionele dag. ''Misschien duurt het nog een jaar of twintig, maar wij hopen dat er een dag komt dat we tegen elkaar kunnen zeggen: 'geen diabetes meer''.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.