Terug

Volg Hart van Nederland

Kabinet wil maximumsnelheid snel verlagen om huizen te kunnen bouwen

Kabinet wil maximumsnelheid snel verlagen om huizen te kunnen bouwen

Politiek

31 okt 2019, 13:10

Het kabinet wil de maximumsnelheid op snelwegen en provinciale wegen met spoed verlagen. Zo wordt er minder stikstof uitgestoten en kunnen nieuwbouwprojecten van start gaan. Dat bevestigen Haagse bronnen donderdag aan Hart van Nederland, na een bericht hierover in het AD. Door de stikstofcrisis liggen bouwprojecten in het hele land stil. Met deze noodmaatregel moet de stikstofuitstoot door verkeer genoeg afnemen zodat er een einde kan komen aan de bouwstop. Het is niet duidelijk om welke wegen het precies gaat.

Maximumsnelheid snel omlaag

Dat de maximumsnelheid omlaag moet vanwege de stikstofcrisis, was al eerder duidelijk. Het was een van de maatregelen die een speciale commissie onder leiding van Johan Remkes in september voorstelde. Lees ook: Noodmaatregelen om stikstofuitstoot te beperken; maximumsnelheid omlaag is het advies Het was de bedoeling dat het kabinet pas begin volgend jaar een definitief besluit over de maximumsnelheid zou nemen, maar dat wordt nu dus vervroegd. Wanneer de maximumsnelheid op snelwegen en provinciale wegen precies omlaag gaat, is nog niet bekend.

Verschillende noodmaatregelen

Het kabinet laat op dit moment verschillende spoedmaatregelen onderzoeken. Hierdoor moet de uitstoot van stikstof door verkeer, landbouw en industrie op korte termijn worden teruggedrongen. Lees ook: Ook bouwers protesteren: dit is wat je moet weten over de stikstofcrisis Eerder deze week zei minister Carola Schouten van Landbouw al dat er een nieuwe drempelwaarde komt voor stikstof. "Dit land gaat niet op slot", beloofde ze de bouwers tijdens het bouwprotest op het Malieveld woensdag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.