Terug

Volg Hart van Nederland

Marit (18) evacueerde vakantiegangers vanwege bosbrand op Franse camping

Marit (18) evacueerde vakantiegangers vanwege bosbrand op Franse camping

nieuws

29 juli 2022, 09:02

De Nederlandse Marit (18) werkt pas net op een Franse camping als een bosbrand in de buurt ervoor zorgt dat iedereen geëvacueerd moet worden. Op het moment dat iedereen de camping moet verlaten, moet Marit er juist óp om ervoor te zorgen dat iedereen veilig van het terrein komt: "Op het moment dat het allemaal begon, dacht ik: dit wordt toch wel spannend." Het begon voor Marit als normale werkdag, tot er rookpluimen in de verte te zien waren. "De omgeving is hier natuurlijk heel erg droog, dus brand zou echt een drama zijn. 's Middags kregen we het bericht dat we evacuatie in gang moesten zetten", vertelt ze.

'Vuur kwam dichtbij'

De uit Etten-Leur afkomstige Marit werkt in de zomer twee maanden op de camping om te helpen in het hoogseizoen. "Tussen alle Fransen, ben ik hier de enige Nederlandse werknemer. Er zijn veel Nederlandse gasten, dus ik werd direct gevraagd of ik de Nederlanders op de hoogte wilde brengen. Ik ben zo snel mogelijk met een andere collega naar achteren gerend om iedereen van de camping te halen."

Op het moment dat iedereen de camping af moest, rende de 18-jarige met een van haar collega's juist terug: "Het was best spannend. Het vuur kwam ook best wel dichtbij, het was goed te zien vanaf de camping. Ik wist wel dat ik genoeg tijd zou hebben om in veiligheid te komen. Ik vond het vooral het belangrijkst om de rest van de camping in veiligheid te krijgen."

De bosbrand heeft de camping gelukkig niet gehaald. "We hebben samen met de kampeerders vier uur op de opvang moeten zitten. Ik ben vooral zo blij dat het zo gelopen is. Fijn dat iedereen zo snel in veiligheid was en hoe we met het team gehandeld hebben, aar ben ik trots op."

Extreme droogte

Meerdere kampeerders in Frankrijk moesten hun tentjes verlaten vanwege een bosbranden die al meer dan 350 hectare in vlammen hebben doen opgaan. Frankrijk kampt deze maand met extreme droogte en in verschillende regio's woedden bosbranden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.