Terug

Volg Hart van Nederland

Man (34) valt beveiliger supermarkt aan met gebroken flessenhals

nieuws

12 dec 2023, 16:25

Een 34-jarige man heeft zich eind oktober flink misdragen bij een supermarkt aan de Torenstraat in Helmond. De man, die onder invloed was, probeerde eerst een fles drank te stelen. Toen dat mislukte, viel hij een beveiliger van de winkel aan met een gebroken flessenhals. Beelden van die aanval gaan dinsdag viraal op sociale media.

Op de beelden is te zien hoe de man, nadat hij eerder door de beveiliger uit de winkel is gezet, opnieuw bij de ingang staat. Na kort aarzelen loopt hij met zijn handen op zijn rug door de schuifdeuren de winkel in. Heel ver komt hij niet, want de alerte beveiliger trapt de man meteen tegen de grond. De man staat daarna weer op en haalt meermaals uit naar de beveiliger, vermoedelijk met een gebroken flessenhals.

Gewond aan hand

De beveiliger weet de aanvallen goed te ontwijken en slaat de verdachte met één tik opnieuw tegen de grond. Terwijl de beveiliger hem in bedwang houdt, bellen medewerkers van de supermarkt de politie. De man is aangehouden en heeft de nacht doorgebracht in het ziekenhuis. Hij raakte door de fles gewond aan zijn hand. Ook de beveiliger liep lichte verwondingen op aan zijn hand.

Op 14 februari moet de verdachte zich voor de rechter verantwoorden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag of poging tot zware mishandeling. De man zit nog vast. De beveiliger is geen verdachte, omdat er volgens het OM sprake was van noodweer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.