Terug

Volg Hart van Nederland

Maat vol voor politiebonden na bekogelen hulpverleners bij brand Poeldijk

112

3 feb 2024, 22:15

Voor politiebonden is de maat nu echt vol. Vrijdagavond moest de Mobiele Eenheid eraan te pas komen om mensen tegen te houden die brandweerlieden verhinderden een enorme brand te blussen. En dat belagen van hulpverleners gebeurt aan de lopende band. "Onacceptabel", vindt ACP-bestuurder Ramon Meijerink.

Hulpverleners die bedreigingen of stenen naar hun hoofd krijgen geslingerd, en worden aangevallen door mensen die ze juist proberen te helpen. Het zijn helaas bekende beelden geworden. Rond de jaarwisseling werden tientallen mensen opgepakt die vuurwerk gooiden naar politie en andere hulpdiensten.

In Poeldijk werd vrijdag de brandweer tijdens het blussen van een grote brand in een botenloods bekogeld en belaagd door een grote groep mensen. "Onacceptabel dat dit gebeurt en kostbare politiecapaciteit ingezet moet worden", vindt Meijerink.

ME altijd paraat

De ME was snel ter plaatse in het Westland. "Omdat hulpverleners in heftige situaties vaker belaagd worden dan zou moeten staat de ME in principe altijd paraat", aldus een sombere Meijerink. "Als we niet de hulp kunnen verlenen waarvoor we gekomen zijn moeten we alles eraan doen om wel ons werk te kunnen doen."

Meijerink wil dan ook dat mensen zelf bewuster worden van de negatieve gevolgen van het rellen. "Wat je vaak ziet is dat collega's die in de ME hun inzet moeten plegen, dat vaak hun neventaak is. Regulier zitten ze vaak in de noodhulp of hebben andere taken binnen de politie, en die kunnen dat de dag erna niet uitvoeren. Dus mensen moeten ook realiseren dat als je medeveroorzaker bent van zo'n ME-inzet, je ook medeveroorzaker bent dat er andere zaken misschien langer blijven liggen."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.