Terug

Volg Hart van Nederland

Maarten van der Weijden volbrengt 195 kilometer lange 11Stedenzwemtocht

nieuws

24 juni 2019, 19:43

Het is hem gelukt: zwemheld Maarten van der Weijden heeft zijn 195 kilometer lange 11Stedenzwemtocht volbracht. Maandagavond omstreeks 19:30 uur kwam de langeafstandszwemmer over de finish in Leeuwarden. "Fijn hè", zei Van der Weijden na afloop tegen Hart van Nederland. "Het duurde even vier dagen, maar heel blij om hier te zijn." Na een eerste, mislukte poging is Van der Weijden blij dat het hij het nu wel heeft geflikt. "Ik heb er vier jaar voor getraind en dat het nu eindelijk gelukt is, daar ben ik heel blij mee."

Tussenstand opbrengst

Met de tocht had Van der Weijden als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Nadat hij weer met beide benen aan wal stond, werd de voorlopige opbrengst van zijn zwemtocht bekendgemaakt: 3.910.763,11 euro. Doneren kan nog steeds via deze website.

Felicitaties

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hebben Van der Weijden kort nadat hij finishte gefeliciteerd met het voltooien van zijn zwemtocht. "De 11e stempel is binnen! Met spanning en bewondering hebben wij de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden gevolgd. Een tocht van 195 kilometer door de Friese wateren voor het goede doel: wat een topprestatie. Van harte gefeliciteerd." https://twitter.com/koninklijkhuis/status/1143217876985352194 Mark Rutte spreekt van een "historische en bewonderenswaardige presentatie. En dat "allemaal voor het goede doel". "Heel Nederland is trots" dat Van der Weijden zijn 11Stedenzwemtocht heeft voltooid, schrijft de premier. Ook veel Kamerleden hebben met Van der Weijden meegeleefd. Onder anderen de leiders van CDA, D66 en de PVV in de Tweede Kamer spreken vol bewondering over het huzarenstukje. https://twitter.com/MinPres/status/1143232703896141824

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.