Terug

Volg Hart van Nederland

'Losgeld Heineken in gokhallen en bordelen'

'Losgeld Heineken in gokhallen en bordelen'

112

14 juni 2017, 15:44

Ongeveer 8 miljoen gulden van het losgeld dat is betaald na de ontvoering van Freddy Heineken in 1983, is in casino's en bordelen in Alkmaar en Amsterdam gestoken. De zussen van Willem Holleeder, een van de Heineken-ontvoerders, hebben dat onlangs verklaard tegenover justitie. Dat meldt het tv-programma EenVandaag op basis van verklaringen die zij hebben ingezien. Holleeder en zijn handlangers hebben altijd gezegd dat de verdwenen 8 miljoen guldens zijn verbrand. De resterende 27 miljoen gulden die zijn betaald om de biermagnaat vrij te kopen, waren al terecht. Justitie probeert al jaren te achterhalen wat er met de ontbrekende miljoenen is gebeurd. Volgens zus Sonja is het geld destijds verstopt in een bos bij Parijs. Een jeugdvriend van Holleeder, Robbie Grifhorst, zou dat geld hebben geïnvesteerd in bordelen en gokhallen zodat het werd 'witgewassen'.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.