Terug

Volg Hart van Nederland

Lege schappen bij diverse supermarkten door boerenprotesten: 'Komende week geen Hamsterweken'

Lege schappen bij diverse supermarkten door boerenprotesten: 'Komende week geen Hamsterweken'

nieuws

12 dec 2020, 18:03

Het boerenprotest bij distributiecentra van supermarkten leidt bij diverse supermarkten in het Oosten van het land inmiddels tot problemen. Consumenten krijgen berichten dat hun boodschappen niet bezorgd kunnen worden en op Twitter klaagt men over lege schappen. De boeren bezetten zaterdag onder meer een distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle. Ze blokkeerden de weg hier met zo'n zeventig trekkers. Verder wordt er vandaag onder meer in Oosterhout, Geldermalsen en Tilburg geprotesteerd.

In gesprek

Albert Heijn laat in een reactie weten dat ze de actievoerende boeren hebben aangegeven het gesprek aan te gaan. “Onze inzet is om dit gesprek nog voor de kerstdagen te laten plaatsvinden.” Volgens Albert Heijn hebben de boeren toegezegd de acties bij Albert Heijn-locaties te beëindigen. Burgemeester van Zwolle Peter Snijders is in gesprek gegaan met de boeren. Hij stelde een ultimatum: om 18.00 uur moesten de boeren het distributiecentrum in Zwolle verlaten. Zij hebben hier inmiddels gehoor aan gegeven. Naast de Albert Heijn ondervinden Lidl en Jumbo ook hinder van de protesen.  

Lege schappen in de supermarkthttps://t.co/G4524nZ7HL pic.twitter.com/slHsrZmAV6

— HartvanHellendoorn (@hvanhellendoorn) December 12, 2020

Komende week geen hamsterweken bij de ⁦@albertheijn#boerenprotest pic.twitter.com/X433WmzFog

— jos coolen (@kiepeboer) December 12, 2020

Bedankt hè boeren. Mijn boodschappen worden niet bezorgd. Kan ik morgen naar de supermarkt. Misschien hebben jullie het door al het protesteren gemist, maar er is een Coronapandemie. We moeten zoveel mogelijk binnenblijven. #boerenprotest

— The Queen (@whatever0720) December 12, 2020 https://twitter.com/Gemeente\_Zwolle/status/1337799688314089472?s=20

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.