Terug

Volg Hart van Nederland

Niet één, niet twee, maar drie: leeuwendrieling geboren in Burgers' Zoo

Niet één, niet twee, maar drie: leeuwendrieling geboren in Burgers' Zoo

Dieren

1 dec 2020, 09:18

Burgers' Zoo in Arnhem is drie bewoners rijker: vorige week donderdag werd in de dierentuin namelijk een leeuwendrieling geboren. De welpjes blijven nog even afgezonderd van de troep. De dierentuin maakt het nieuws nu pas bekend omdat de eerste levensdagen vaak kritiek zijn bij grote roofdieren. De drie welpjes hebben de afgelopen dagen in alle rust bij hun moeder doorgebracht. Ook de komende weken blijven ze in een apart verblijf. "Moeder toont zich zeer beschermend en duldt geen pottenkijkers", aldus Burgers' Zoo. Lees ook: Mag circusolifant Buba in Nederland blijven? Minister Schouten neemt dinsdag besluit Ook in de natuur zonderen leeuwinnen zich vaak tijdelijk even van de groep af voordat ze de jongen werpen. Meestal zoeken ze hiervoor de beschutting van een bosschage of een andere afgeschermde locatie op. Pas na een tijdje komt de leeuwin met haar kersverse jongen weer naar de groep.

Nu vijf leeuwenwelpjes

Met de komst van de drieling zijn er binnenkort maar liefst vijf welpjes te bewonderen in het Arnhemse dierenpark. Het is namelijk niet de eerste geboorte binnen de leeuwengroep dit jaar. Een van de leeuwinnen kreeg afgelopen zomer een tweeling: een mannetje en een vrouwtje. De troep telt één volwassen mannetje en twee volwassen vrouwtjes. Beeld: Burgers' Zoo

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.