Terug

Volg Hart van Nederland

Laagje sneeuw valt over Noordoost Groningen

Laagje sneeuw valt over Noordoost Groningen

Weerbericht

29 dec 2020, 08:03

Het is bewolkt en op diverse plaatsen valt wat regen. Op plekken waar de regen wat langer aanhoudt kan de neerslag overgaan in sneeuw. Dat gebeurde vanmorgen in Noordoost Groningen; de sneeuw is daar zelfs eventjes blijven liggen en daarmee was het voor het eerst dit winterseizoen echt een beetje wit.

Ook de rest van de dag blijft in het hele land af en toe neerslag vallen, die overal weer overgaat in regen, meldt weer.nl. De meeste nattigheid is vandaag voor het noorden van het land. In het zuiden is het iets droger en breekt in de loop van de dag soms de zon ook nog eventjes door. Het waait nauwelijks, de wind is zwak tot hoogstens matig van kracht, 2 tot 4 Beaufort. De middagtemperaturen komen uit tussen 4 graden langs de oostgrens en 6 graden aan zee.

Vanavond en vannacht draait de wind weer naar noordwest en trekt ook iets aan. Er vallen enkele buien, bij minimumtemperaturen tussen 1 en 5 graden.

Zon in westen

Ook morgen wordt met een meest matige noordwestenwind een aantal buien aangevoerd. Dit zullen over het algemeen regenbuien zijn, maar vooral later in de middag kan er bij actievere buien ook wat natte sneeuw zitten. Af en toe laat de zon zich even zien, vooral in de westelijke helft van het land en de middagtemperatuur loopt op tot 4 graden in Limburg en tot 7 graden op de Waddeneilanden.

Op Oudejaarsdag, donderdag, is het iets kouder en worden de kansen op wat sneeuw nog iets groter.

Beeld: René Perdok

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.