Terug

Volg Hart van Nederland

Kwart van de jongeren reed weleens auto zonder rijbewijs

Kwart van de jongeren reed weleens auto zonder rijbewijs

nieuws

15 juni 2022, 12:04

Bijna een kwart van de jongeren in de leeftijd van 14 tot 24 jaar oud heeft wel eens zonder rijbewijs een auto bestuurd. Een op de drie heeft zonder de bevoegde papieren op een scooter gereden. Dat blijkt uit een onderzoek van jongerenorganisatie TeamAlert onder 764 jonge weggebruikers.

Hoewel jongeren zonder rijbewijs de weg op gaan, vinden de meesten dit gevaarlijk. Van alle ondervraagden vindt 86 procent het rijden zonder rijbewijs in de auto gevaarlijk. Dit percentage ligt een stuk lager voor jongeren die ervaring hebben met het rijden zonder rijbewijs. 48 procent van deze groep vindt het gevaarlijk om zonder rijbewijs achter het stuur te stappen.

Twee derde reed scooter zonder rijbewijs

Ook het onbevoegd rijden op een scooter beschouwt een meerderheid als onverantwoordelijk. 68 procent van de ondervraagde jongeren vindt het rijden zonder rijbewijs op een brom- of snorfiets gevaarlijk. Van de groep jongeren die zonder rijbewijs scooter heeft gereden, vindt bijna de helft (47 procent) het gevaarlijk. Dat besef weerhield hen er niet van om zonder papiertje op de scooter te klimmen.

TeamAlert zet zich via campagnes in om het aantal jongeren dat betrokken is bij verkeersongevallen te verminderen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.