Terug

Volg Hart van Nederland

'Kroonprinses Amalia woont weer in haar studentenhuis in Amsterdam'

Koninklijk Huis

5 feb 2024, 16:08

Kroonprinses Amalia is na lange tijd weer terugverhuisd naar haar studentenhuis in Amsterdam, schrijft het Parool maandag. De kroonprinses woonde maandenlang noodgedwongen weer thuis vanwege een mogelijke dreiging.

Meerdere buurtbewoners vertellen aan de krant dat er de laatste tijd vaker dingen gebeuren rondom het pand. Zo zijn er regelmatig beveiligers die het studentenhuis ingaan. Ook weet een medewerker van een nabijgelegen coffeeshop dat er onlangs nieuwe camera's zijn geïnstalleerd.

In 2022 werd bekend dat Amalia als gevolg van bedreigingen niet meer in Amsterdam kon wonen, waar ze studeert. De troonopvolgster stond op het punt om naar de hoofdstad te verhuizen, maar bleef noodgedwongen thuis wonen.

'Heel erg moeilijk mee'

Tijdens een werkbezoek aan Sint-Maarten zei prinses Amalia te hopen dat er snel verandering zou komen. "Ik ging mijn studententijd in met de gedachte te gaan doen wat studenten doen. De realiteit was helaas alles behalve dat. Ik ga er heel erg eerlijk in zijn. Ik heb het er nog steeds heel erg moeilijk mee", zei Amalia.

Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) wil aan de krant ‘omwille van de persoonlijke levenssfeer van de prinses’ ontkennen noch bevestigen dat Amalia weer in Amsterdam woont.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.