Terug

Volg Hart van Nederland

Koning vindt dat Nederland heel dankbaar mag zijn voor werk Rutte

Koninklijk Huis

7 juni 2024, 14:20

Koning Willem-Alexander vindt dat Nederland "heel dankbaar" mag zijn voor het werk dat Mark Rutte de afgelopen veertien jaar als minister-president heeft geleverd. Dat zei de koning tijdens het persgesprek dat volgde op de zomerfotosessie op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

"Het is heel bijzonder om elf jaar lang, sinds de inhuldiging, met dezelfde minister-president samengewerkt te hebben, en ook altijd heel goed samengewerkt te hebben", vindt Willem-Alexander.

Wil jij Hart van Nederland op het startscherm van je telefoon?

Ben jij fan van de website van Hart van Nederland en wil je die standaard op het startscherm van je telefoon? Dat kan! Op deze manier download je Hart van Nederland op iOS of Android en heb je altijd een icoontje op je startscherm staan, net als andere nieuwsapps.

Met het aanstaande afscheid van Rutte als premier, zal het volgens de koning voor veel mensen even wennen worden. "Ik denk dat er een hele generatie in Nederland is opgegroeid die niet beter weet dan dat Rutte minister-president is. Dus voor heel Nederland zal het een verandering worden. Maar ik weet zeker dat ik met elke volgende minister-president ook heel goed kan en zal samenwerken."

Tentamenstress door demonstraties

Bij het persgesprek vertelde prinses Amalia dat ze door de studentendemonstraties in Amsterdam "iets meer stress" had voor haar tentamens. "Ik vind het echt heel waardevol dat we in een land leven waar iedereen, niet alleen studenten, zich ook uit mogen spreken over dingen waar ze zich zorgen over maken", zei de 20-jarige prinses over de demonstraties.

"Maar ik denk niet dat ik de enige student ben die vindt dat dat iets meer stress heeft opgeleverd voor de tentamens, want het viel net voor de tentamens." Amalia heeft de uitslag nog niet gekregen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.