Terug

Volg Hart van Nederland

Klinische psychotherapeutische instelling dicht: 'Ik heb mijn leven te danken aan de Albatros'

Politiek

17 apr 2019, 22:38

In het hele land staan jongeren met psychische problemen op een wachtlijst om geholpen te worden. Maar het laatste specialistische behandelcentrum voor jeugdpsychotherapie van Nederland, Youz Albatros in Den Haag, dreigt te moeten sluiten omdat er te weinig aanmeldingen zijn. Onbegrijpelijk, vinden Merel en Ryan. Zij danken letterlijk hun leven aan de Albatros en willen voorkomen dat de hulp voor andere adolescenten onbereikbaar wordt. Merel en Ryan zijn erg gebaat bij de intensieve groepstherapieën die ze hebben gevolgd in de Haagse zorginstelling. ''Ik heb mijn leven te danken aan de Albatros en wil dit niet zo maar laten gebeuren,'' zegt Merel. Ze hoopt op een oplossing, wellicht via de politici in Den Haag die ze vandaag hebben gesproken.

Petitie

Minister De Jonge van Jeugdzorg zegt niet veel te kunnen doen voor Albatros. Het is een interne beslissing. De jongeren zijn nu bezig om online handtekeningen te verzamelen voor een petitie. Maar of dat genoeg is, blijft de vraag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.