Terug

Volg Hart van Nederland

Kindertelefoon platgebeld over The Voice, oorlog en de stoomboot van Sinterklaas

nieuws

28 dec 2022, 15:12

De oorlog in Oekraïne, het schandaal rond The Voice of Holland en de gezonken stoomboot in het Sinterklaasjournaal. Het zijn onderwerpen waar kinderen en jongeren zich het afgelopen jaar druk over hebben gemaakt en een advieslijn voor hebben ingeschakeld.

De Kindertelefoon en de Alles Oké Supportlijn, een telefoonnummer voor jongvolwassenen van 18 tot 25 jaar, kregen flink wat telefoontjes over de gebeurtenissen achter de schermen bij The Voice. "Ze gaven aan de gebeurtenissen schokkend te vinden, deelden hun eigen ervaringen met seksueel grensoverschrijdend gedrag of vroegen wat zij het beste kunnen doen na zo’n ervaring."

Bang voor Poetin

Vooral jonge kinderen waren ontdaan door de gezonken stoomboot van de Sint, een gebeurtenis die voorkwam in het Sinterklaasjournaal.  "Hoewel zij zich vooral zorgen maakten over de verdwenen pakjes, vroeg een enkeling zich ook af of piet wel goed kon zwemmen. Tot slot vertelden kinderen enthousiast hoe zij thuis pakjesavond vieren - of wilden ze even laten weten dat ze Sinterklaas hadden gezien tijdens de intocht." Het tafereel zorgde bij ouders vooral voor chaotische taferelen doordat kinderen overstuur raakten.

Ook werden er veel gesprekken gevoerd over de Rusland begonnen oorlog in Oekraïne. Kinderen zeiden bang te zijn voor de Russische president Poetin, voor oorlog zelf en voor kernwapens. Enkele belletjes gaven aan bang te zijn beelden van de oorlog tegen te komen op Instagram of TikTok.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.