Terug

Volg Hart van Nederland

Jongen zwaargewond na afsteken nitraat in Haarlem

Jongen zwaargewond na afsteken nitraat in Haarlem

112

4 nov 2018, 10:13

Een groep jongeren heeft zaterdagavond in Haarlem aan den lijve ondervonden hoe gevaarlijk (illegaal) vuurwerk is. Een van hen stak een nitraat af, die direct in zijn hand afging, waardoor hij ernstig gewond raakte. De politie schrijft op Facebook dat het slachtoffer ernstige verwonden opliep aan zijn hand, nadat de nitraat direct na het afsteken afging. "Het is jammer dat het eerst mis moet gaan, voordat beseft wordt hoe gevaarlijk illegaal vuurwerk is", schrijft de politie. "De jongeren waren allemaal erg ontdaan door het ernstige letsel wat hun vriend had opgelopen."

Meeste letsel

De politie waarschuwt iedereen voor het kopen van zwaar knalvuurwerk. "Dit veroorzaakt het meeste letsel, schade en overlast. Waarschuw je vrienden, koop geen illegaal vuurwerk en bespaar jezelf een hoop narigheid!", schrijven zij. Lees ook: Woningen Leerdam ontruimd na vondst partij zwaar vuurwerk en wapen Legaal vuurwerk afsteken mag overigens alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Foto: Politie Haarlem

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.