Terug

Volg Hart van Nederland

Johan vecht al hele leven voor erkenning 'Vergeten Soldaat van Oranje'

Johan vecht al hele leven voor erkenning 'Vergeten Soldaat van Oranje'

nieuws

18 nov 2017, 22:23

Ab Homburg uit IJmuiden verdient minstens net zoveel erkenning als Erik Hazelhoff Roelfzema jr, in Nederland bekend als de Soldaat van Oranje. Tenminste, dat vindt de 63-jarige Johan Graas uit het Noord-Hollandse Assendelft. Al sinds zijn zestiende jaar is hij bezig om het leven in te kleuren van zijn grote held Homburg, die een maand voor het einde van de oorlog om het leven kwam bij een crash met een Spitfire in Bornebroek. Volgens Johan heeft Ab in de Tweede Wereldoorlog misschien nog wel vaker zijn leven in de weegschaal gelegd dan de Soldaat van Oranje, daarom ook vecht hij voor erkenning. Hij is begonnen met het schrijven van een boek en hij hoopt dat mensen hem daarbij kunnen helpen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.