Terug

Volg Hart van Nederland

Inwoners Beverwaard over ophef azc: 'We hebben elkaar gek gemaakt'

Inwoners Beverwaard over ophef azc: 'We hebben elkaar gek gemaakt'

Politiek

1 feb 2018, 13:45

"We zijn opgehitst. We hebben elkaar gek gemaakt. Het was kuddegedrag", dat vertelt Els Visser uit Beverwaard aan de Volkskrant over de woede in 2015 vanwege de komst van een asielzoekerscentrum (azc). De plannen gingen door en wat blijkt, de afkeer is grotendeels verdwenen en het heeft weinig effect op de veiligheid in de buurt. Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum laat donderdag weten dat het aantal woninginbraken en overige misdrijven in de buurt van een azc dan wel hoger is dan gemiddeld, maar dat ligt niet hoger van vergelijkbare wijken zonder azc. Lees ook: Komst van azc zorgt niet voor meer criminaliteit De 50-jarige Els vertelt verder in de Volkskrant: "Ik heb me vergist. Ik heb totaal geen last van die mensen. We hebben ons gek laten maken door verhalen die rondgingen. Vrouwen konden niet meer alleen over straat omdat ze verkracht zouden worden. Ik was ook bang dat ze hier de boel kort en klein zouden komen slaan als ze geen verblijfsvergunning kregen. Nu denk ik: ik heb me laten meeslepen terwijl ik eigenlijk helemaal niet wist wat we konden verwachten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.