Terug

Volg Hart van Nederland

IC-bedden voor kinderen opgeofferd om plek te maken voor volwassenen

IC-bedden voor kinderen opgeofferd om plek te maken voor volwassenen

Milieu en Gezondheid

22 dec 2020, 08:33

Om het oplopende aantal coronapatiënten op de intensive care op te vangen worden bedden op ic's voor kinderen opgeofferd. Door bedden af te stoten op de kinderintensivecareafdelingen kan het personeel bijspringen op de ic's voor volwassenen. In het LUMC in Leiden is de intensive care voor kinderen teruggebracht van elf naar zes bedden. Dat meldt de Volkskrant dinsdag. In het UMC Groningen worden volwassen coronapatiënten op de kinder-ic opgenomen. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog Het aantal opgenomen coronapatiënten bedroeg maandag 2162. Op de ic's liggen 586 coronapatiënten. "De ic-capaciteit is uitgebreid, maar voor al die extra bedden is 24 uur per dag personeel nodig, en dat is een steeds grotere puzzel aan het worden. Dan is iedere verpleegkundige welkom", zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding.

'Zorgen dat er straks geen plekmeer is voor kinderen'

Kinderintensivisten maken zich zorgen dat er straks op de kinder-ic's geen plek meer is. "We konden in geval van nood altijd kinderen overplaatsen naar het buitenland en oudere kinderen konden naar een volwassen-ic, maar die routes zijn door corona afgesneden", zegt voorzitter Brigitte Timmers van het landelijk overleg van de kinder-ic’s in de Volkskrant. "Elke verpleegkundige die we kunnen missen, zetten we in voor de volwassenenzorg, maar we kunnen dat nooit voor een langere tijd garanderen". zegt Matthijs de Hoog, hoofd van de kinder-ic in het Rotterdamse Erasmus MC. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.