Terug

Volg Hart van Nederland

Hulp bij afvallen vergoed vanuit de basisverzekering

nieuws

1 juni 2018, 16:03

Mensen die iets willen doen aan hun overgewicht kunnen in de toekomst bepaalde vormen van hulp vergoed krijgen door de zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld diëtisten en coaches worden toegevoegd aan het pakket, laat minister Bruno Bruins (Medische Zorg) weten. "Als je gezonder gaat leven maak je minder ziektekosten", zo redeneert Bruins over de toevoeging van de zogenoemde leefstijlbegeleiding. "Soms kan je helemaal van een ziekte afraken als je gezonder gaat leven. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde vormen van diabetes." Lees ook: Eerste onderzoek naar 'brede welvaart' in Nederland Paracetamol, vitaminen en mineralen die ook te koop zijn bij bijvoorbeeld supermarkten of drogisten, verdwijnen uit het pakket. Daarmee volgt Bruins een advies van het Zorginstituut uit 2016 op. Met de maatregelen wordt zo'n 20 miljoen euro bespaard, aldus de minister. Een druppel op de gloeiende plaat van de gezondheidszorg, erkent hij, "maar er komen nog heel veel meer druppeltjes". ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.