Terug

Volg Hart van Nederland

500 kilo zelfgemaakt zwaar vuurwerk gevonden bij woningen in Vught

112

19 dec 2020, 10:14

In een schuurtje in het Brabantse Vught zijn vrijdagavond meerdere dozen met zwaar illegaal vuurwerk gevonden. Het explosieve materiaal was zelfgemaakt, meldt de politie. In totaal werd 500 kilo vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk werd gevonden in een schuurtje bij een woning aan de Jagersweg. Tijdens het onderzoek kwam de politie later uit bij een tweede adres in Vught: in een woning aan de Hageland bleek ook veel vuurwerk opgeslagen te liggen. De 46-jarige bewoner van dit huis is aangehouden. Het gaat in totaal om 500 kilo, aldus de politie. Lees ook: Dit jaar al meer illegaal vuurwerk gevonden dan in heel 2019

Buren geëvacueerd

De buren aan de Hageland moesten voor de zekerheid hun huis verlaten. Het illegale vuurwerk en een hoeveelheid onbekende chemicaliën zijn door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) afgevoerd naar een andere plek, waar het afgelopen nacht door de politie is bewaakt. De EOD brengt het zaterdag op een veilige plek tot ontploffing. Ook in een woning in het Brabantse Nieuwendijk trof de politie vrijdagavond grote hoeveelheden illegaal vuurwerk aan. Twee mannen van 26 en 28 jaar oud die op dat moment in het huis waren zijn aangehouden. De politie kwam de vuurwerkvondst op het spoor na een anonieme tip. Lees ook: Vier grote steden organiseren vuurwerk-inleveracties wegens verbod De politie benadrukt keer op keer dat het opslaan van een grote hoeveelheid vuurwerk in een woning of schuur levensgevaarlijk is. "Het risico op brand of een ontploffing is groot. Het veroorzaakt ieder jaar weer letsel en forse schade." Tekst: Redactie/ANP Beeld: Bart Meesters

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.