Terug

Volg Hart van Nederland

Jeroen zamelt honderden kerstpakketten voor IC-verpleegkundigen: 'Ze hebben voor mijn leven gevochten'

Milieu en Gezondheid

22 dec 2020, 10:47

De 55-jarige Jeroen van Elewout raakte tijdens de eerste golf in maart besmet met het coronavirus. Op 17 maart werd hij op de intensive care (IC) in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in coma gebracht. Pas 47 dagen later was zijn toestand goed genoeg om uit deze coma te ontwaken. Omdat hij de verpleegkundigen wil bedanken voor hun tomeloze inzet brengt hij maandag 330 kerstpakketten naar het ziekenhuis. "Ze hebben met man en macht voor mijn leven gevochten", vertelt Van Elewout. "Om ze te bedanken wilde ik iets voor ze organiseren. In eerste instantie dacht ik aan een groot evenement, maar met de huidige coronamaatregelen kan dat natuurlijk niet. Vanwege de tijd van het jaar is het een kerstpakket geworden."

Kerstpakketten

Samen met een vriend heeft Van Elewout, zelf ondernemer, collega's uit de hele regio gevraagd iets bij te dragen aan het pakket. "Er zit wijn in en kaas en bier, shampoo, cake, van alles eigenlijk", somt zijn vrouw, Pauline Dijkhuizen, op. "Het is een erg groot pakket geworden", lacht Van Elewout. Volgens Van Elewout is het momenteel extra belangrijk om verpleegkundigen een hart onder de riem te steken. "Tijdens de eerste golf werden er taarten naar binnen geschoven, maar nu staat er bewaking voor de deur."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.