Terug

Volg Hart van Nederland

Einde aan de verwarring: ook HEMA dicht vanaf donderdag

Einde aan de verwarring: ook HEMA dicht vanaf donderdag

Politiek

16 dec 2020, 14:05

Winkelketen HEMA sluit vanaf donderdag alsnog alle filialen. Eerder wilde HEMA zijn winkels nog openhouden voor eten en drinken en andere essentiële producten, om ondersteuning te bieden aan supermarkten en drogisterijen. "Vanwege de onduidelijkheid in de regelgeving van de overheid is gebleken dat dit niet leidt tot het gewenste resultaat", laat HEMA nu weten in een verklaring. De keten betreurt naar eigen zeggen de onduidelijke regelgeving en de wijzigingen die door het kabinet zijn gemaakt. Lees ook: Chaos in de winkelstraat compleet: HEMA blijft open, maar mag niet alles verkopen

Action en Wibra ook open

Ketens Action en Wibra maakten ook kenbaar de deuren weer te willen openen voor klanten. Dit tot ongenoegen van politiek Den Haag. Hugo de Jonge verklaarde aan Hart van Nederland: "De ernst van de situatie vraagt van ons allemaal onze maximale inspanning. Dit is niet het moment om de randen van de regels op te zoeken." Het kabinet besloot woensdag om de regels voor winkels tijdens de lockdown aan te scherpen. Alleen winkels die minstens 70 procent van hun omzet halen uit artikelen voor levensonderhoud, zoals eten en drinken, drogisterijartikelen, schoonmaakmiddelen, persoonlijke verzorging en dierenvoer, mogen openblijven. Lees ook: Minister De Jonge fel over heropening budgetketens: 'Niet het moment om randen regels op te zoeken' ANP/Redactie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.